Apakah Perbezaan Antara Penghidratan Dan Kelembapan?

Apakah Perbezaan Antara Penghidratan Dan Kelembapan?

APA ITU HIDRASI?

Penghidratan adalah seperti asid hyaluronic yang akan membantu membawa air ke kulit muka dengan menggunakan humektan.

Humektan ini membantu mengumpulkan kelembapan di persekitaran dan mengikatnya ke kulit, ia membolehkan kulit menyerap air dan mengekalkan penghidratan kulit.

Serum Hyaluronic Acid tulen adalah contoh sempurna bagi mengekalkan penghidratan.

Terdapat banyak faedah Hyaluronic Acid , dan penghidratan adalah kunci kulit yang sihat.

Tidak kira jenis kulit (kulit kering, berminyak, kombinasi) atau masalah (jerawat, penuaan, kusam) setiap kulit memerlukan penghidratan.

APA ITU PELEMBAP?

Pelembap mengandungi minyak yang membantu mengunci penghidratan dan menjadikan kulit terasa lembut dan halus.

Semua kulit mempunyai penghalang lipid semula jadi (minyak), tetapi ketika kulit lebih kering, atau penuaan, penghalang lipid itu mulai pecah, dan kulit kehilangan kelembapan.

Dengan adanya produk yang khusus untuk kelembapan kulit ini, ianya akan membantu memberi kelembapan yang berpanjangan kepada kulit muka.

ADAKAH ANDA MEMERLUKAN PENGHIDRATAN DAN KELEMBAPAN UNTUK KULIT ANDA?

Jawapan ia adalah Ya kerana hidrasi mampu untuk melawan kulit yang kering, sementara pelembap mengunci penghidratan itu dan mewujudkan perlindungan penghalang kulit.

Beberapa produk, seperti HERV™ 7days Moisturizing Primulsion , digabungkan dengan hydrator dan pelembap.

Dengan adanya produk seperti ini memberikan jalan penyelesaian kepada pengguna untuk mencari produk yang terbaik untuk kulit muka.

ADAKAH KULIT BERMINYAK MEMERLUKAN PENGHIDRATAN DAN KELEMBAPAN?

Semua jenis kulit walaupun berminyak dan masalah kulit bahkan jerawat boleh mendapat manfaat daripada penghidratan dan pelembap.

Sekiranya kulit tidak menerima hidrasi dan minyak semula jadi daripada toner atau produk Pembersih muka yang baik, ia akan bertindak balas dengan menghasilkan lebih banyak minyak untuk mencuba dan melindungi kulit.

Hasilnya boleh menjadi kulit lebih berminyak dan lebih teruk.

Untuk kulit yang berminyak dan jerawat, serum retinol dengan asid hyaluronik memberikan bantuan iaitu air yang sangat diperlukan pada kulit, sementara pelembap yang juga mengandungi ramuan untuk kulit jerawat dan minyak membantu mengunci hidrasi dan melindungi kulit.

PRODUK MANA YANG HARUS ANDA GUNAKAN UNTUK PENGHIDRATAN DAN KELEMBAPAN?

Produk yang membantu penghidratan biasanya adalah serum.

Anda haruslah mencari bahan seperti asid hyaluronic dalam sesuatu produk.

Beberapa produk menggabungkan asid hyaluronik dengan bahan lain untuk mengatasi masalah kulit tambahan. Contohnya, jika perlindungan antioksidan dan kulit lebih cerah penting bagi anda, cubalah serum HERV™ Water Tonic Advance Vitamin C yang juga mengandungi asid hyaluronik.

Pelembap, losyen, minyak, dan krim biasanya mengunci kelembapan.

Sekiranya kulit anda lebih berminyak, cari losyen yang lebih ringan dan untuk kulit yang lebih kering, krim adalah yang terbaik.

HERV™ jua mempunyai produk yang baik untuk mengunci kelembapan kulit iaitu HERV™ 7days Moisturising Primulsion yang menggabungkan primer dan emulsion dalam satu produk.