Due to the impact of COVID-19 Pandemic, all deliveries will expecting delay. Call hotline 1-700-81-0008 or Whatsapp 601156334882

Shopping Cart

Your cart is empty

Continue Shopping

Posts tagged: A

Alteromonas ferment extract

Alteromonas terdapat di kawasan laut yang dalam.  Ia merupakan struktur polisakarida dan mempunyai sifat mengikat air untuk kulit serta merupakan bahan menenangkan yang baik.  Terdapat maklumat awal yang menunjukkan bahawa bahan ini juga menyumbang untuk memperbaiki permukaan kulit.  Apabila lebih banyak kajian dilakukan, ramuan ini lebih menjanjikan kulit yang lebih sihat.

Avobenzone (Butyl Methoxydibenzoylmethane)

Avobenzone (Butyl Methoxydibenzoylmethane) adalah pelindung matahari yang menyerap sinar UVA.

Alpha Lipoic Acid

Asid lemak ini yang terdapat di semua sel di dalam badan menyumbang kepada kehalusan kulit. Ia larut dalam lemak dan air, memungkinkannya menembus dengan baik ke semua bahagian sel kulit.

Alpha Hydroxy Acids (AHAS)

Bahan kimia ini melonggarkan cecair yang mengikat sel-sel pada kulit permukaan bersama-sama, membiarkan yang mati dibawa keluar. "sel kulit mati" ini semakin padat seiring bertambahnya usia, memperlahankan proses pergantian sel semula jadi yang memperlihatkan kulit yang lebih muda -  menjadikan AHAS sebagai bahan yang sangat berguna  dalam krim dan pembersih...

Allantoin

Dikenal dengan sifat menenangkannya, bahan kimia ini melembapkan dan mendorong pergantian sel.

Alkaline (Alkali)

Mempunyai pH ("hidrogen berpotensi") lebih besar daripada 7. Bahan alkali juga dikenali sebagai "asas" yang bertentangan dengan asid. Apabila kulit terlalu beralkali akibat memakan makanan yang salah atau menggunakan produk yang salah, ia akan menjadi kering, jengkel, radang, dan lebih mudah berkerut.

Alguronic Acid

Gabungan ekstrak alga bersumber secara semula jadi yang dihasilkan secara lestari yang dikembangkan dan ditandakan untuk barisan Algenist, ia mengklaim dapat mengurangkan kedutan sambil menegangkan dan mencerahkan kulit. Pada tahun 2011, asid telah diperkenalkan kepada pasaran sebagai bahan aktif dalam produk komersial dipanggil Algenist anti-penuaan  penjagaan kulit  formula.

Argan Oil (Minyak Argan)

Ekstrak kaya vitamin E yang cepat menyerap ini telah menjadi perhatian pengeluar kecantikan kerana kemampuannya melembapkan tanpa menyumbat liang pori, mengurangkan penampilan garis-garis halus, menghaluskan rambut, dan menguatkan kuku. Minyak yang diperdagangkan dan bersumber secara lestari yang terkenal dengan pelbagai khasiat pengisian semula. Berasal dari Pokok Argan, Minyak Argan biasanya...

Algin

This soothing, water-absorbing algae extract is commonly added to thicken hair- and skin-care products and to help makeup glide on smoothly. It's also found in the filmy coating created by some face masks and peels.

Aloe Vera (Lidah Buaya)

Aloe Vera telah digunakan secara meluas dalam perubatan tradisional dan herba selama berabad-abad. Ia dikenali untuk membantu menghidrat kulit dan sering digunakan dalam produk penjagaan kulit yang diformulasikan untuk menenangkan perasaan kulit. Berasal dari daun tanaman Aloe Vera, Aloe terkenal dengan khasiat penghidratannya

Alcohol

Undrinkable ethyl alcohol has many uses in skin care. It delivers other ingredients into the skin and drives them deeper down. In toners and acne products, it can help dissolve oil and temporarily tighten pores. When added to certain moisturizers, like gel-based lotions, it makes them less tacky and helps...

Agar

Digunakan sebagai pengental dalam alat solek, produk penjagaan kulit, dan syampu, molekul gula gelatin dan alga ini juga mempunyai manfaat antioksidan ringan.

Adenosine

Terdapat dalam semua organisma hidup, molekul ini memainkan peranan penting dalam mengatur aliran darah dan menyediakan sel dengan tenaga yang boleh digunakan. Apabila digunakan secara topikal, bahan tersebut dapat menghaluskan dan mengencangkan kulit, memperbaiki kerosakan akibat sinar matahari, dan menghilangkan kedutan.

Activated Charcoal

Long used in emergency rooms to treat alcohol poisoning and drug overdoses, this form of carbon  found in cleansers, masks, toothpastes, health drinks has been specially treated to increase its absorbency, allowing it to sponge up dirt and oil from pores (or toxins from the stomach when taken internally).

Acidic

Having a pH ("potential hydrogen") less than 7. The skin’s barrier, or acid mantle, is naturally slightly acidic, with a pH hovering around 4.5 to 5.5. When it drops out of range, skin becomes prone to breakouts and irritation.

Acetone

A colorless, strong-smelling solvent found in many nail-polish removers, it works by softening and dissolving the polymer molecules in polishes, gels, and acrylics. Because it's drying to the nails and skin, many removers containing it are also spiked with moisturizers, like glycerin.