Due to the impact of COVID-19 Pandemic, all deliveries will expecting delay. Call hotline 1-700-81-0008 or Whatsapp 601156334882

Shopping Cart

Your cart is empty

Continue Shopping

Scutellaria Baicalensis Root Extract

Ekstrak Akar Scutellaria Baicalensis adalah ekstrak akar Scutellaria baicalensis, Lamiaceae. Memperkembangkan kapasiti anti-oksidan di dalam kulit. Meredakan dan melegakan jerawat dan kemerahan kulit.

Sodium Hyaluronate

Natrium hyaluronat adalah garam natrium asid hyaluronik. Asid hyaluronik dijumpai secara semula jadi dalam cecair yang membasahi sendi, dalam kelembapan vitreous mata dan kulit. Membantu untuk mengekalkan kelembapan kulit. Terbaik untuk menbendung kekeringan dan tekstur kulit yang tidak sekata.

Sodium Cocoyl Glycinate

Dihasilkan dari asid lemak kelapa dan glisin asid amino dan terbiodegradasi. Melindungi kulit daripada kering dan mengekalkan kandungan lembapan. Ia memberikan keselesaan berpanjangan dan sensasi lembut pada kulit.

Soybean Oil

Adalah minyak sayuran yang diekstrak dari biji kacang soya. Mengandungi protein, bagi menghalang kehilangan kolagen dan elastin dalam kulit untuk mengekalkan kulit yang lembap, lembut dan bebas kedutan Mengandungi lecithin, bagi mengekalkan keanjalan kulit dan menghalang penuaan pra-matang kulit seperti kulit kendur.

Sunflower Oil

Minyak bunga matahari terbuat dari menekan biji bunga Helianthus annuus, juga dikenal sebagai bunga matahari. Mereka dapat ditekan dingin pada suhu yang lebih rendah tanpa menggunakan bahan kimia apa pun. Kaya dengan Vitamin A dan E untuk penuaan keperluan kulit. Ia juga sejenis antioksidan yang membantu meremajakan kulit dari sel...

Shea Butter

Shea butter berasal dari buah shea yang tumbuh secara semula jadi di bahagian Afrika. Seterusnya proses memanggang, kisar,  kemudian disebat menjadi mentega yang kaya.   Banyak kerja yang perlu dilakukan untuk menjadikan mentega kaya antioksidan ini yang mempunyai banyak manfaat untuk kulit. Penggunaan ekstrak pelembab dan penghidratan semula jadi ini...

Strawberry Essential Oil

diekstrak melalui penyulingan dan penekan sejuk. Penyulingan wap sering digunakan. Proses lain termasuk ekspresi atau pengekstrakan pelarut. Ini adalah minyak pati pemakanan yang dapat meningkatkan pengeluaran kolagen, melembapkan kulit, dapat membantu mencerahkan kulit dari sinaran UV. Antioksidan yang membantu melindungi kulit daripada kerosakan yang disebabkan oleh tekanan persekitaran.

Sodium Polyacryloyldimethyl Taurate

Menyerap sebum atau minyak, memberikan kulit menjadi lebih sihat dan meningkatkan kelembapan. Membantu menstabilkan bahan-bahan lain dengan lebih  baik. penstabil emulsi dan agen peningkatan kelikatan

Trideceth‐10

Ia adalah eter polietilena glikol (PEG) tridecyl alkohol, dengan 10 unit etilena oksida dalam molekul.

Titanium Dioxide

Bersumber dari mineral bumi , adalah salah satu daripada dua anggota kumpulan pelindung matahari elit yang disebut pelindung matahari fizikal. Berfungsi Sebagai pelindung untuk kulit daripada sinaran UVA dan UVB.

Triethylene Glycol

Berfungsi untuk mengekalkan tahap penghidratan yang mencukupi, membantu bahan aktif masuk ke dalam kulit anda, dan mengelakkan produk tidak meleleh dalam suhu yang melampau.

Tacopherol Acetate

Ia adalah bentuk khusus vitamin E yang sering dijumpai dalam produk penjagaan kulit dan makanan tambahan. Ia juga dikenali sebagai tokoferil asetat, tokoferol asetat, atau vitamin E asetat. Vitamin E terkenal dengan sifat antioksidan. Antioksidan membantu melindungi tubuh anda daripada sebatian merosakkan yang disebut radikal bebas. Menggalakkan kulit yang sihat...

Zinc Oxide

Ia adalah mineral semulajadi yang terhasil daripada bumi. Berfungsi sebagai pelindung matahari dengan memantulkan dan menyebarkan sinaran UV. Mengurangkan atau mencegah selaran matahari dan penuaan pramatang kulit. Berfungsi seperti astringen lembut yang juga dilengkapi dengan tindakan antiseptic.

Vitamin C

Vitamin C, yang juga mengandungi asid askorbik dan asid L-askorbik, adalah vitamin yang sebenarnya tidak dihasilkan oleh badan.  Sebaliknya, satu-satunya cara untuk mendapatkannya adalah melalui makanan tambahan daripada -buah sitrus yang kaya dengan vitamin C. Melindungi daripada kerosakan radikal bebas, meratakan warna kulit, mendorong pengeluaran kolagen.

Vegetable Glycerine

dibuat dari minyak kedelai, kelapa, atau minyak kelapa sawit. Cairan tersebut umumnya tidak berbau, kental seperti sirup, dan agak manis jika dicicipi. Ia membantu menenangkan kerengsaan kulit dan melindungi dari jangkitan.

Retinyl Palmitate

Adalah salah satu asid daripada keluarga Retinol yang sebenarnya adalah salah satu daripada empat jenis retinoid yang biasa digunakan dalam penjagaan kulit. Berfungsi Mempercepat pergantian sel, merangsang pengeluaran kolagen dan menjaga pori-pori bersih.